MASAL ANLATMA PROJESİ

MASAL ANLATMA PROJESİ

04.10.2022 418

MASAL ANLATMA PROJESİ

Proje Konusu ve Tanımı :  Bu proje ile unutulmaya yüz tutmuş  atalarımızın mirasını canlandırmak, milletimizin ortak değerlerinin ülkeye ait motiflerle nesilden nesillere aktarılmasını sağlamak ve çocukların hayal güçlerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Türk Toplumunda masallar, Anadolu'nun eskimeyen kültür geleneklerinin önemini koruyarak; anne, baba, dede, nine gibi anlatıcı kişilerle çocuklara anlatılıp kültür ve ahlaki mesajların aktarımı olarak "terbiye ve ahlâka faydalı, yararlı hikâye" şeklinde tanımlanır.

Anadolu masallarında yüzlerce yıllık deneyimlerden süzülerek günümüze kadar gelen; Doğruluk, dürüstlük, sabır, adalet, eşitlik, bağlılık gibi evrensel değerler işlenerek, Milli değerlerin hayata geçirilmesi ve Türk masal kahramanlarının tanıtılarak unutulmasının önünde geçilmesi hedeflenmektedir.

Uygulama Yeri:  Şehit Yunus Emre Akbaş Anaokulu

Uygulama Süresi: Eğitim ve Öğretim Yılı Boyunca

Faydalanıcılar : Okulumuzda eğitim gören okul öncesi öğrencileri ile öğrenci velileri

Projenin Uygulanması: Öğretmenlerimiz eğitim ve öğretim yılı boyunca aile büyüklerini okulumuza davet ederek masal anlatma etkinliği gerçekleştirecektir.

Etkinlik öğretmenlerin daha önceden bir masalı, hikayeyi aile büyüğüne vermesi ile ya da aile büyüklerinin kendi seçtikleri masalları çocuklara anlatması ile gerçekleştirilecektir.

Aile büyüklerimize çocukluk anılarını, çocukken dinledikleri anonim masalları, şarkı ve türküleri de çocuklara aktarmaları konusunda tüm öğretmenlerimiz rehberlik yapacaktır.

Masal anlatımı sınıf içi , kütüphane ya da okulda istenilen bir mekanda gerçekleştirilecektir. Etkinlik öncesinde ilgili mekanın uygunluk durumu belirlenerek planlamalar yapılacaktır.

Projemize destek olması için bütün büyük anneleri ve büyük babaları okulumuza bekliyoruz.  :)

ŞEHİT YUNUS EMRE AKBAŞ ANAOKULU 2022