SIFIR ATIK PROJESİ  - OYUNCAK-MATERYAL TASARLAMA

SIFIR ATIK PROJESİ - OYUNCAK-MATERYAL TASARLAMA

04.10.2022 242

Sayın Velilerimiz

3 Ekim-2 Kasım 2022 tarihleri arasında Okulumuz öğrenci ve velilerin katılımı ile Sıfır Atık Projesi –Oyuncak ve Materyal Hazırlama etkinliği düzenleyeceğiz.

Evde ve çevrenizde kullanmadığınız "çöp dediğimiz" atık malzemeleri kullanarak dayanıklı ve kullanılabilir bir oyuncak/ materyal tasarlamanızı istiyoruz. Çocuklarımıza böylece hem çevre bilinci kazandırmış, hem ailesiyle beraber ortak bir çalışmanın paydaşı olmanın mutluluğunu yaşatmış, hem de çocuklarımızın bilişsel, fiziksel ve duyuşsal gelişimlerine katkı sağlamış olacağız.

HAZIRLIK VE TESLİM SÜRECİ

Hazırlık: 03-28 Ekim 2022

Okula Teslim: 31 Ekim – 01 Kasım2022

Sergi: 02 Kasım 2022

OYUNCAK/ MATERYALDE ARANACAK KRİTERLER

❖ Kullanılan malzemelerin atık olması

❖ Geri dönüşen oyuncakların işlevsel olması

❖ Oyun değerinin olması

❖ Sağlam ve dayanıklı olması

❖ Özgün olması

❖ En az iki gelişim alanını destekleyici niteliğinin olması ( zihinsel, fiziksel, dil gelişimi, sosyal)

❖ Duyusal özelliklerinin olması ( işitsel, görsel, dokunsal vb. karakteristik özellikler)

SERGİ

Sıfır Atık Oyuncakları/ Materyalleri 2 Kasım 2022 Çarşamba günü hava durumuna göre okul bahçesinde sergilenecektir.

Sergi bitiminde bütün oyuncaklar, okulumuza teslim edilecek ve sınıflarda kullanılacaktır.

Bilgi için okulumuz web sitesi www.syeaanaokulu.meb.k12.tr - Duyurular bölümünden takip edebilirsiniz.

ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLER, ÇOCUĞUNUZLA BERABER EĞLENCELİ VAKİT GEÇİRMENİZİ TEMENNİ EDERİZ. :)

ŞEHİT YUNUS EMRE AKBAŞ ANAOKULU