Sağlık ve Güvenlik Kriterlerimiz

ŞEHİT YUNUS EMRE AKBAŞ ANAOKULU

SAĞLIK- GÜVENLİK STANDARTLARIMIZ

• Okulumuz depreme dayanıklı olarak yapılmıştır.
  • Okulumuzun çocuk oyun alanlarının her yıl rutin olarak bakımı yapılmaktadır.
  • Okulumuzda, okul afet ve acil durum yönetimi oluşturulmuştur. Tüm personel eğitim almıştır.
  • Okulumuz öğretmen ve idarecileri İlk Yardım Eğitimcisi eğitimini almıştır.
  • Gerekli ilkyardım uygulamalarını gerçekleştirebilmek için ilkyardım dolabı oluşturulmuştur.
  • Okulumuzda sağlık taraması, yıllık diş kontrolleri yapılmakta ve hem öğrencilere hem velilere Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak eğitimler verilmektedir.
  • Okulumuzda yangın ve benzeri olaylara karşı yön levhaları, acil çıkış noktaları, yangın alarm sistemi, her alanda bakımları düzenli olarak yapılan yangın tüpleri vardır.
  • Okul girişinde Ramak Kala Olay Kutusu bulunmakta ve böylece velilerimizin de okulun eksiklerini bildirmeleri konusunda yardımcı olmaları sağlanmaktadır.
  • Okulumuz sınıf alanları parke zeminden oluşmaktadır.
  • Merdiven güvenlik ağı filesi bulunmaktadır.
  • Okul girişinde engelli rampası vardır.
  • Okul prizlerinin tamamı koruma kapaklıdır.
  • Tuvaletler ve lavabolar çocukların fiziksel yapılarına uygun hazırlanmıştır.
  • Okulumuz 24 saat kayıt yapan 11 güvenlik kamerası bulunmaktadır.
  • Okul bahçesi personel  tarafından işlenmekte, sürekli temiz ve bakımlı tutulmaktadır.
  • Okul kapısının giriş çıkışı kontrol altındadır.

18.02.2020 259